Microsoft lanceert beveiligingsupdate voor Internet Explorer ook voor XP

Microsoft lanceert beveiligingsupdate voor Internet Explorer ook voor XP

Ondanks het feit dat de ondersteuning voor Windows XP vorige maand werd stopgezet, heeft Microsoft een spoedupdate gelanceerd voor de beveiligingslek in Internet Explorer. De patch is verrassend genoeg ook voor XP-gebruikers. Het gat in de beveiliging werd maandag ontdekt en geeft aanvallers toegang tot privé-gegevens op de computer. Alle versies van Internet Explorer, IE 6, 7, 8, 9, 10 en 11, zijn getroffen door het lek.

Alhoewel Windows XP nog meelift met deze update, raadt Microsoft gebruikers nog steeds zo snel mogelijk te upgraden naar Windows 7 of 8.1. De patch voor XP is een uitzondering volgens het bedrijf:

Het feit dat deze update verschijnt, betekent niet dat gebruikers moeten denk dat XP veilig blijft. Zij moeten denken aan een overstap naar een nieuwere versie van Windows en de laatste variant van Internet Explorer.
– Adrienne Hall, Microsoft Trustworthy Computing Group

De update verscheen gisterochtend en wordt automatisch gelanceerd door Windows. Gebruikers hoeven dus niet zelf een update uit te voeren. Als je wilt kijken of de patch al beschikbaar is ga je naar Control Panel > Windows Update > Check for Updates.

Lees dit handige artikel om jouw vragen over het einde van Windows XP te beantwoorden.

Volg mij op Twitter via @SophieNotten

Bron: The Official Microsoft Blog

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden